GLORIA ROMBERG  -  mijn filosofie

Mijn kunst is niet kunst om willen van de kunst maar kunst met een immanente filosofie. Ik ben een eenpersoons "thinktank" die niet kan uitgeschakeld worden. Ik ben altijd bezig met deze wereld, de natuur en de mensen, planten en dieren hier en de architectuur.

Het is "onze" wereld, maar inderdaad is ze ons cadeau gegeven van de hoogste kracht. Maar wat doen wij met Moeder Natuur? Wij achten niet op haar, doen haar pijn, tonen geen respect voor haar. Wij doden dieren, mensen, vernietigen planten en leefruimte. Dat mag niet zijn. Mijn taak is de mensen een spiegel aan de hand te geven dat zij deze toestanden zien, erover denken en de juiste acties uitvoeren.

Economie kan slechts functioneren als er respect en ecologie zijn. Wij kunnen alle dingen kopen, geven geld aan de liefdadigheidsorganisatie , maar dat is niet voldoende voor deze wereld te redden.

Het is hoogste tijd wat de doen. Want wij zijn niet alleen. Opvolgende generaties van mensen, planten en dieren zullen hier altijd kunnen leven.

Moeder Natuur en de aarde durven niet sterven. En wij kunnen bepalen hoe het verder gaat door respect t tonen en met aandacht te beslissen over de toekomst. Doe mee, steun mijn acties, werd eigenaar van mijn werken, toon deze aan de mensen, praat met hen en overtuig ze mee te doen.